SKRIVET: 2015-05-15, kl 20:37:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sommar snart, eller?

Haft en lugn dag idag med morgonpromenad uppe vid elljuspåret, 2 timmars poledancing, sova lite på soffan med Movitz, några avsnitt med vampire diaries samt en kvällscykeltur. Med Richard i Uddevalla sedan en vecka tillbaka börjar det kännas lite ensamt här hemma... Tror Movitz känner av detta också, för han försöker vakta mig mot allt och alla både ute och inne och tror att hela världen är emot oss! 
 
Tenta-ångesten börjar smyga sig på och jag försöker intala min hjärna att jag MÅSTE plugga, går väl sådär... 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2015-05-14, kl 16:40:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

En hel jäkla mil och en trött vove (Äntligen!)

I detta härliga väder är det svårt att undgå att vara ute. Imorse blev det en promenad i elljusspåret för mig och Movitz, vilket han verkligen uppskattade. Han älskar verkligen skogen! Men vem gör inte det?
Lite senare blev det iväg till stan för lite miljö- och avslappningsträning, och gud vad duktiga han är min lilla vove. Gick så lugnt bredvid mig och stod och kollade på alla som gick förbi när vi satte oss på en bänk. 5 guldstjärnor till honom idag! Sen fick han också busa av sig rejält i hundrastgården efteråt, så nu sover han som en stock här hemma. Då känner man verkligen att man lyckats! 
 
Igår fick jag också till det och sprang milen för första gången!! Kändes så sjukt bra (och lätt)! Hade inte alls tänkt det från början utan bestämde mig under löpturen att "nu jäklar tar jag milen!". Enligt Sports-tracker blev det 11,7 km på 1h 3 min, väldigt mycket snabbare än vad jag trodde att min första mil skulle bli. Känner mig bara så himla bra, som att jag kan göra vad som helst bara jag vill, hehe :D
 
Min stång har också kommit! Wihoo! Ömmar i hela kroppen... :D
 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2015-05-05, kl 19:07:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Halti-koppel till Movitz

Beställde lite grejer från Fyndiq i helgen som kom idag, däribland ett halti-koppel till Movitz. Han börjar bli stark och får lite ryck ibland, så tänkte att det kunde vara värt ett försök och se hur han beter sig med det. Har ju fått positiva intryck från halti med pappas hund. 
 
Haha, men Movitz tyckte inte om det! När jag fått på den sparng han runt som en galning i köket och försökte få av den. Tillslut lugnande han väl ner sig någorlunda så vi kunde gå ut och där tyckte han det var skitskumt. Han sparng runt mig som en galen vildhäst och slingrade sig. Men tillslut insåg han att han inte skulle komma loss och gav bara upp. Han tycker väl fortfarande att den är lite konstig men jag tror det blir bra :)
 
Jag bestämde mig för att köpa ett halti eftersom jag tror att det är mycket mindre påfrestningar för hals, nacke och rygg för en hund som drar och kan bli stark, vilket Movitz ibland är. Och vill ju också påstå att ett halti är ungefär som en grimma till en häst, vilket ju känns mer naturligt egentligen än ett band runt halsen...
 
Haha han är för söt min lilla bebis <3
 
Innan promenad, "Usch matte ta bort denna hemska grej"
 
 
Efter promenad, "Jag ger upp.."

SKRIVET: 2015-05-04, kl 21:56:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nya träningskläder och hemmagjorda wraps

Idag har vart en regning dag, alltså inte så mycket utomhusaktivitet. Istället blev det lite shopping på Stadium Outlet. Richard var i stort behov av nya löparbyxor då hans blivit på tok för stora (*yeaay framgång!*). Så han fick sig ett par nya byxor och jag fick mig ett nytt träningslinne samt ett par gymhandskar. Har ju vart lite emot gymhandskar eftersom jag tycker att "lite får man väl tåla", men efter att ha provat Richards igår när jag tränade så var mina händer väldigt glada. På gymmet funkar det oftast bra utan men mina vikter hemma är av lite mer elak typ och händerna tar mer styrk, så tänkte att det kanske kan lämpa sig nu när jag kommer träna hemma hela sommaren. 
 
Idag blev det Pulled Beef i hemmagjorda wraps med recept från 56kilo.se, blev verkligen jättegoda och roligt att göra själv!
 
 
 
 

SKRIVET: 2015-05-03, kl 22:20:00 | PUBLICERAT I: Recept

Oopsies med kvarg

Har verkligen känt för lite bröd den senaste veckan, så det blev en sats med oopsies till kvällsmaten. För er som undrar så är oppsies ett slags komplement till bröd, vill inte riktigt kalla det bröd för konsistensen är inte ett dugg den samma. Det blir mer som nån blandning mellan omelett och bröd. Men som sagt ett bra komplement, något att lägga pålägget på :)
 
Anledningen till detta istället för bröd är dels för att det är glutenfritt samt enligt LCHF.
 
I orginal-receptet är det philadelphia men jag använde kvarg istället, dels för att jag inte hade philadelphia hemma och för att jag ville få en högre protein-halt.
 
ca 6 st
Ingredienser:
3 ägg
100 g kvarg
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
salt
 
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitorna och salt kraftigt till hårt skum. Blanda äggulor och kvarg till en slät smet. Blanda i fiberhusk och bakpulver i äggulorna. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulorna och klicka sedan ut smeten i 6 högar på en bakplåt med bakplåtspapper. Jag strödde över lite sesamfrön också. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 min, tills oopsisarna fått färg. 
 
En oopsie ger ungefär 55 kcal med 6 g protein och 1 g kolhydrater (utan pålägg)
 
 
 

SKRIVET: 2015-05-02, kl 14:11:00 | PUBLICERAT I: Recept

Protein-smootihe

Här är receptet på min protein-smootihe som jag brukar göra. Jag gör denna flera gånger i veckan, ibland innan träning, efter träningen eller bara för att den är så god! 
 
Ingredienser:
1 dl blåbär
50 g kvarg
1 skopa Whey protein (vanilj/päron)
½ - 1 dl mjölk
 
Lägg alla ingredienser i en bunke eller litermått, mixa med stavmixer och häll upp i glas. Mjölken doseras efter önskad konsistens.
 
Ger ungefär 200 kcal med 25 g protein (beror på ingredienserna)
 
 

SKRIVET: 2015-05-02, kl 13:56:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Poledance, för att det är kul!

Jag har suttit och funderat på detta i typ två veckor nu, om jag ska köpa en poledance-stång eller inte. Jag sa till mig själv att "om jag får ett sommarjobb så ska jag köpa en", vilket jag ju nu har fått. Så igår bestämde jag mig för att beställa en, och idag har jag gjort det! Det blev en X-pole Xpert 45 mm Krom och nu kan jag knappt vänta, vill ha den nu!
 
Jag har ju funderat lite på om det är värt det, när jag känner att jag inte vill satsa 100 % på poledance som sport utan känner mer att jag vill få ut träningen som det ger. Och jag känner att jag vill göra det för att det är roligt, inte för att satsa så himla seriöst. Så ja, jag kan väl ha en stång för att det är roligt, inte för att jag behöver bli så himla duktig? 
 
Det jag iallafall kan träna på innan stången kommer är ju stretch och styrka. Har en bit kvar för att komma ner i spagat/split men jag jobbar på det... Och idag blir det förmodligen en löprunda följt av stretch, även fast regnet ligger i luften.