SKRIVET: 2015-05-03, kl 22:20:00 | PUBLICERAT I: Recept
Oopsies med kvargHar verkligen känt för lite bröd den senaste veckan, så det blev en sats med oopsies till kvällsmaten. För er som undrar så är oppsies ett slags komplement till bröd, vill inte riktigt kalla det bröd för konsistensen är inte ett dugg den samma. Det blir mer som nån blandning mellan omelett och bröd. Men som sagt ett bra komplement, något att lägga pålägget på :)
Anledningen till detta istället för bröd är dels för att det är glutenfritt samt enligt LCHF.
I orginal-receptet är det philadelphia men jag använde kvarg istället, dels för att jag inte hade philadelphia hemma och för att jag ville få en högre protein-halt.
ca 6 st
Ingredienser:
3 ägg
100 g kvarg
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
salt
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitorna och salt kraftigt till hårt skum. Blanda äggulor och kvarg till en slät smet. Blanda i fiberhusk och bakpulver i äggulorna. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulorna och klicka sedan ut smeten i 6 högar på en bakplåt med bakplåtspapper. Jag strödde över lite sesamfrön också. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 min, tills oopsisarna fått färg.
En oopsie ger ungefär 55 kcal med 6 g protein och 1 g kolhydrater (utan pålägg)



Jag har också testat Oopsisar faktiskt väldigt bra substitut till bröd :)